/ Kläder & Stil /

En Marimekko från 1974

För några veckor sedan bytte jag till mig den här fantastiska klänningen av fina Eivor. Till synes oanvänd! Jag älskar precis allt med den och är så glad över att den är min! Nu inväntar jag bara det tillhörande midjebandet och svalare kvällar så ska den här, och ett par rejäla skor med klack, få komma ut och visa upp sig.
/ Gamla ting /

Premiär för sommarloppisarna

Hej, hallå! I går, söndag, var det premiär för sommarloppisarna för min del. Jag, mammi och min yngsta lillebror begav oss till södra Sveriges största bakluckeloppis. Jag köpte bland annat en griffeltavla till köket då Calle hade önskat sig detta. För att snabbt och smidigt kunna skriva upp saker som behöver inhandlas.

Tyget Amazonas – Borås Wäfveri. Två gardinlängder som kan komma att bli en klänning.

En underbar skål vad gäller både färg, form och mönster. Ugglan, som är både kapsylöppnare och korkskruv, är ett gammalt danskt fynd.

Den gedigna vasen är gjord av Drejargruppen för Rörstrand i slutet av 70-talet. Älskar tonerna och hur färgen brister så snyggt.
 
En tumstock har jag länge saknat faktiskt, men inte brytt mig om att införskaffa. För en tia slog jag äntligen till! Haha!

En klassisk strandväska i plast från förmodat 60-tal. Har en blå sedan tidigare och kunde bara inte lämna den här fina.

Två kornischer i teak som man sätter framför gardinstängerna. Ruskigt snyggt! För korta för våra lägenhetsfönster, men kanske i ett framtida hus...

Och vet ni vad jag fick på köpet, alldeles gratis? En solbränna som heter duga, plus bonnabränna på båda överarmarna. Aaoo! Klantigt värre!
 
/ Foto - Miljö / Foto - Övrigt /

Som en prinsessa på slott

Förra helgen checkade jag och Calle in på Teleborg slott utanför Växjö. Vi missade vår femårsdag litegrann, så nu slog vi till ordentligt för att fira vår sexårsdag.

Slottet var precis så fantastiskt som förväntat.

Vår svit var slottets största rum. Hej Calle!

Min favoritperson och jag gjorde oss iordning och kikade runt i rummets skrymslen och vrår.
 
I det vackra klädskåpet hängde två morgonrockar, perfekt eftersom badrummen var i korridoren utanför. 

Calle satte igång typisk slottsmusik, dansade och poserade vid de fantastiska fönstren som vätte ut mot en mindre balkong och slottsträdgården.

Jag kände mig tjusig i min skira klänning. Typiskt att jag fotades innan jag hunnit fixa håret, haha!

Därefter intog vi en förträfflig mobil- och kamerafri trerättersmiddag i stora salen där vi pratade i flera timmar.

Med anpassat vinpaket till maten var vi lagom salongsberusade när det var dags att gå och lägga sig. Lekte lite superhjälte framför kameran.

Även frukostbuffén var att rekommendera. Supergott!

Och kan ni tänka er: Calle frågade om jag vill gifta mig med honom! Ja Ja JA!

Bjuder på dubbelhakan! Tack Calle, min bästa vän och stora kärlek, för en oförglömlig helg! ♥