/ Foto - Miljö /

Sista bilderna från Ljubljana

Under vår vistelse besökte vi även stadens antikmarknad...

... åt slovensk klobása.

... gick i fina parker.

... kollade på duktiga gatumusikanter och folk som bjöd upp till spontandans, vilket verkligen uppskattades av musikerna i fråga.

... njöt av solen (delvis).
 
... drack mycket gott, här en iste.

... besökte häftiga Metelkova som består av gamla militära baracker som numera är ockuperade och till viss del inrymmer studios, barer och ett konstgalleri.

... vi gick till botaniska trädgården där vi pratade med sköldpaddor och drack svalkande smoothie och iste.

... och så drack vi äckligt kaffe på ett kafé med katter som bara kom fram om man lockade dem med kattgodis. 

Det var det hele! Hoppas ni gillade bilderna ♥
/ Foto - Miljö /

Andra dagen i Ljubljana

Den andra dagen i Slovenien begav vi oss fem mil utanför Ljubljana. Liksom första dagen rörde det sig om cirkus 30 grader, varför ett besök i den långa Postojnagrottan kändes som en bra idé med sina 10 grader. Den gamla bussen, helt utan AC, förde oss framåt på snirkliga landsbygdsvägar som rundade en och annan bergskant.

Postojnagrottan är försedd med ett litet tåg på el, vilket var det roligaste med hela besöket faktiskt. Efter en färd på ungefär 20 minuter följde en promenad i alla grottrum i över en timme. Om man säger såhär: har man sett ett rum så har man sett alla. Ungefär. Så lite långtråkigt.

Såhär i efterhand ångrar vi att vi inte tog en dagstripp fem mil norrut istället, till staden Bled. Men vi tar det nästa gång. ♥ För tillbaka ska vi. Fler bilder kommer inom kort!
/ Vardag /

Hallon- och blåbärsskogen

I morgon börjar jag jobba igen efter att ha haft semester i fyra veckor. Vad passar bättre än att avrunda kalaset med hallon och blåbärsplockning i skogen med min syster och Bulten? ♥