/ Foto - Miljö /

Att spatsera i Milano - del ett

Förra helgen spenderade jag i Milano med min kära mammi. Det var hela tiden runt 30 grader och vindstilla, vilket såklart var lite jobbigt för en vek blekfis som jag själv. Men jag fixade det!
 
När vi väl hittat till vårt hotell (som hade AC!) begav vi oss ut i vårt område Navigli som vi snabbt kom att gilla.

Med undantag för kanalen så tycker jag att Milano påminner mycket om Berlin på så vis att det är en gammal stad med ”ruffiga” byggnader.

Senare under dagen åt vi vår första riktiga måltid på Ristorante Posto di Conversazione, mitt i Navigli Grandes kvällspuls. Eller, jag var dum att beställa en superäcklig pastarätt på ett tidigare ställe, så det var endast mammi som åt här vår första dag. Musselpastan ovan var något av det bästa som hon förtärde under resan. Själv njöt jag av en Tiramisu på denna plats, vilket är en typisk dessert i Italien. Det hela avslutades med varsin Spritz, också det typiskt för Italien, åtminstone i de nordligaste delarna.

Då det började skymma gick vi över till andra sidan kanalen och köpte gelato. Det var den första, men sannerligen inte den sista för den här resan.

Därefter fick mammi en underbart spontan idé och vi köpte varsin biljett för en tur på kanalen i solnedgången. 

Efter att ha rest i nio timmar och varit vakna i nära ett dygn var det dags att återvända till det svala hotellet. Trots att solen hade gått ner, då vi vandrade tillbaka på ömma fötter, så var det ännu runt 30 grader i luften. Så häftigt.
#1 / / Matilda:

Fina bilder, gillar särskilt den sista!

#2 / / hanna, förbanna:

härliga bilder, speciellt de två sista! <3

#3 / / Lena Beije :

Härliga bilder och jag får längtan tillbaka men jag har det lika bra här i Zadar just nu...trivs som fisken i vattnet😀

Puss på er
Lena