/ Vardag /

Lördagsfragment

 
/ Vardag /

Emelie och syglädjen

I höstas gick jag en kurs i att sy kläder och hemtextil och samtidigt få kunskap om mönster. Jag började försiktigt med barnbyxor och avslutade med en klänning till mig själv, men den är inte riktigt färdig ännu. Jag har fått blodad tand och införskaffade boken ovan efter tips från en kurskamrat.

Den innehåller många bra tips och börjar verkligen med grunderna, exempelvis hur du trär maskinen, och avancerar sedan vidare i boken med flera retroinspirerade plagg att sy upp.

Det första testet är att sy en scarf, vilket jag ska testa i helgen hade jag tänkt. Men jag är ivrig med att påbörja ett ordentligt plagg, då jag köpt flera fina tyger det senaste. Ska visa er!

Alla plagg har tydliga mönster, modeller och storlekar att gå efter. 

Det bästa är att hon har tydliga och lättförståeliga bilder till alla steg, vilket är viktigt för mig som inte alltid förstår de olika sytermerna.

Och i slutet av boken finns en lunta med alla mönster! Så himla fin, bra och fiffig bok!
/ Vardag /

Insyn i min lördagsförmiddag

När jag vaknade hittade jag Bulten utanför sovrumsdörren i färd med att bita sönder en av mina finaste prydnadskuddar. Hälsningar från en uttråkad och kissnödig hund.

Jag hade en långdragen och god frukoststund med boken ”Öppnas i händelse av min död” som verkligen har fångat mitt intresse. Få böcker har den effekten på mig.

Efter min loppisrunda, med två fynd som hänger till vänster i bild, var det dags för en långpromenad med herren till höger.

Den bitande kylan övertalade mig att byta om till omfamnande mjukiskläder och Calles goda kycklingpasta värmdes på. Gick även igenom lördagens tidning och såg att min sida redigerats fel. Argh!

Och så en kopp kaffe på det!