/ Gamla ting /

Vårt nya gästrum

Jag tror att jag glömt visa utvecklingen av vårt gästrum, som numera även är matsal för större sällskap, samt syrum kan man väl säga.

Det tidigare matsalskåpet drog jag hem på mitt biltak (!) till förra ägarens stora förskräckelse. Men det gick jättebra med hjälp av pappi, min syster och hennes kille. Här är ett stilleben med ting som jag tycker är fina.

Numera är skåpet i stället fyllt med alla mina tyger och dukar.

Och diverse sytillbehör finns i dess lådor som tidigare var rum för bestick skulle jag tro, med tanke på den gröna mattan.

En liten midsommarhälsning från mig mitt i alltihopa. Nyduschad och rufsig i håret. Klänningen har jag för övrigt köpt för 20 kronor på Tradera. Den var dåligt fotograferad, men som vanligt såg jag potential i tyget!

I gästrummet har vi hängt upp en tysk affisch på Conan, Der Zerstörer, och en gammal utställningsaffisch med motiv av Hans Arnold. Älskar allt han skapat.

I taket hänger en lampa av glas med teakdetalj. Den är mönstrad på sidorna, vilket skapar ett magiskt ljus över väggarna och taket då det är mörkt.

Vårt stora matsalsbord, eller konferensbord som Sandra så roligt uttryckte det, fyndade vi på Blocket av en rar liten dam som vårdat det ömt. Stolarna är också ett fynd från Blocket och helt underbart sköna att sitta i. När jag skulle hämta dem var de till min stora förvåning turkosa då jag förväntat mig grå stolar. Men detta var nog bättre då de matchar bäddsoffan alldelles ypperligt. Den grova mattan är köpt på Erikshjälpen.

Bäddsoffan har ni redan sett i tidigare inlägg. Min bokhylla i teak står kvar där den alltid har stått, överbelamrad med diverse bråte. Den äldre skolplanschen över soffan med citroner och apelsiner plockar upp flera färger i rummet. I mitten syns min älskade symaskin ♥

Våra bok/filmhyllor är alla från helt olika secondhandbutiker, loppisar, samt Blocket. När jag klätt om dem så kändes det som att de alltid hört ihop. Det är himla häftigt tycker jag. Hur gamla saker blir så självklara tillsammans i ett visst sammanhang. 

Och när man ska lämna rummet igen så hänger där en tygbonad och en porslinsklocka av Rörstrand. Det var den turen det! 
#1 / / ISA:

men jösses vilket stort/fint gästrum! det var grejer det :))

#2 / / hanna, förbanna:

så fint!