/ Kläder & Stil /

En typ av stilförändring


Min syster poängterade häromveckan att det borde vara kul att ha testat flera olika stilar. ”Vaddå?” sa jag, för inte har jag tänkt på att jag eventuellt utvecklat min stil. År 2009 slutade jag gymnasiet, hade ofta hårda linjer med kajal runt ögonen och dröjde mig kvar lite i min 3-års period med ”punkiga” kläder. Jag hade gärna visat er fler bilder från min tid som ”punkare”, men då min hårddisk gick sönder så förlorade jag alla mina bilder, liksom de allra äldsta. Jag testade rosa hår, rött, lila, blont och svart. Tack vare den intensiva perioden av färgande förstörde jag min naturliga hårfärg som var åt det morotsröda hållet. Skittråkigt.


Det kan ha varit i början av 2010 som nya vänner på högskolan och andra intryck gjorde sötare avtryck på min stil. Jag fortsatte att köpa nya kläder i butik, ofta silkiga klänningar från H&M, eller äckligt prassliga kjolar. 


Under det året vet jag att jag läste många bloggar som alla andra läser, bland annat Niotillfem och Elsa Billgren. Därför blev det rätt naturligt rosetter i håret, granna klackskor, bälten i midjan (ofta alldeles för högt upp) och klänningar gjorde entré i mitt liv för första gången egentligen.


Klänningen längst ner till höger var nog startskottet för mitt samlarintresse av retro- och vintagekläder. År 2011 var året då jag sakta började överge mina nyproducerade plagg och i stället sprang på loppisar och marknader i jakt på fina fynd. Det var ett väldigt utvecklande år där jag blev mer säker i mig själv.


År 2012 flyttade jag ihop med min högskoleflört Calle. Här syns det i klädställningen att jag hunnit fynda en del klänningar.

Ja, och resten känns ju fortfarande rätt ”nyligen”. Mitt intresse för kvalitet, olika märken och material har vuxit till sig och blivit enormt. Äldre kläder är ett av mina största intressen i dag! Och skor... Och väskor... Och inredning... Och porslin... 
/ Gamla ting /

Att chansa och vara en gnutta spontan


I söndags var det avslut för en webbauktion i Jönköping och jag hann aldrig gå på visningen. Trots detta chansade jag och ropade in en låda med dukar i stundens hetta. Här syns en rund och grön skönhet. 


Dessa bordstabletter är helt galet snygga. Endast en liten kant av den ena tabletten syntes på auktionsverkets hemsida, så jag hade ingen aning om att det var fyra stycken och hur de såg ut i sin helhet.


Den här fina duken såg man också en liten bit av. I superfint skick.


Sen var det en handfull dukar med landskapsmärken och landskapsblommor, vilket inte var särskilt intressant. 


Små dukar med fin dekor i kant.


Dessa två var en glad överraskning! De är designade av bästa ULLAS. Pigga färger och fina detaljer. 

Och en större, grövre duk med löv! Det var fler dukar i lådan men de ni ser här var de finaste. 
/ Vardag /

Lördagsporträtt