/ Vardag /

Ensamma Vargen och jag

Om det är något ni ska veta om mig så är det att jag verkligen inte är någon bokmal. Jag älskar att köpa böcker och titta på böcker, men jag är fruktansvärt dålig på att ta tag i att läsa dem, vilket är en jättetråkig sida hos mig. Det tar säkert ett halvår för mig att läsa ut en bok när jag väl valt någon. 
 

MEN - finns det något som jag har svårt för att lägga ifrån mig så är det soloäventyret Ensamma Vargen av Joe Dever. Dessa kan man läsa flera gånger om - äventyret blir aldrig (sällan) sig likt. 


De kom ut under 1980-talet och var en given succé. Det ska finnas ett 30-tal böcker, och de som jag har lagt vantarna på är från pappas bokhylla.


Böckerna utspelar sig i världen Magnamund där Kaiherrar kämpar mot Mörkerherrar för att förhindra världens undergång. 


Det är en otroligt spännande serie med böcker där man hela tiden för anteckningar. Man hittar olika föremål längst med vägen som läggs i ryggsäcken, man måste stilla sin hunger och så ska man räkna ut om man vinner en strid.

Därför har man en stridstabell som bestämmer hur mycket Ensamma Vargen ska ta skada, samt fienden man möter. Detta ser dock mycket mer komplicerat ut än vad det är!


Innan man börjar läsa bestämmer man även vilka Kai-färdigheter man ska ha, vilka kan rädda dig under äventyrets gång och även underlätta i något val som du måste göra. Skulle man inte få användning för vald färdighet så kan den följa med till nästkommande bok - för i den här serien av böcker utvecklas man som Kaiherre.
 

Ungefär så här kan det se ut efter att man läst ett litet stycke. Ibland är det ruskigt svårt att välja, för dör du så får du helt enkelt läsa boken från början och påbörja äventyret på nytt.
 

De första åtta böckerna är illustrerade av Gary Chalk och det är bara så himla snyggt. Ja ni ser ju.


Nu har det kommit en nyutgåva av det allra första äventyret och den fick jag i present av Calle. Blev så himla glad, hade ingen aning om att det var på gång!

I första utgåvan vaknar man upp bland ruinerna efter det kloster som Ensamma Vargen skolades i. Mörkerherrarna hade attackerat klostret och i nyutgåvan får man bevittna exakt hur de stormar området och samtidigt ta sig därifrån vid liv. Joe Dever har helt enkelt uppdaterat och utökat äventyret rejält. Ska bli så spännande! Om ni är nyfikna kan ni beställa nyutgåvan här (jag borde bli sponsrad för det här inlägget, ha ha)
#1 / / Johanna Marie.se:

Åh ja, det är ju alltid rologt att läsa eller kolla i lite äldre böcker också!
Önskar jag hade mer tid till att läsa och sånt, men det hinns inte med alls nu och lär nog inte göra det på ett bra dag tyvärr!

SV: Haha ja tack dock är detta bilder från en mässa & inte min butik!