/ Kläder & Stil /

Mönstrad skapelse från Kaisu Heikkilä Oy


Fick hem den här underbara klänningen i dag. Från finska Kaisu Heikkilä Oy, förmodat 1970-tal. Den är i superfint skick för sin ålder! Vill även passa på att tacka er för de fina kommentarerna jag fått det senaste. Blir så himla glad när ni tar er tid att lämna några rader... ♥
/ Gamla ting /

Bäddsoffan Pixbo från 1974


Kära tider! Jag har ju glömt att visa er två av mina superfynd det senaste! Vi tar en titt!


Detta är bäddsoffan Pixbo från IKEA år 1974. En man lade ut en bild på soffan i en facebookgrupp efter att ha gjort ett besök på Erikshjälpen och skrev ”synd att man inte har plats”. Tjiho, tänkte jag, för plats finns det här! Var nämligen ute efter en ny bäddsoffa efter att ha skänkt den gamla som var helt värdelös. Jag fick hjälp av totalt fem olika och främmande män den dagen för att kunna få hem soffan med släp och allt. 225 spänn, inte tokigt! Dessutom har den en tillhörande sänglåda som man kunde köpa till då den var ny, inte alla som har den kvar.


Den är klädd med det fantastiska (och dyra!) tyget Rio som Helene Wedel designat. Älskar det!

Någon vecka tidigare fyndade jag den här gungstolen med grymmaste benen och armstöden för 100 kronor på Blocket. Är tillfälligt klädd med en filt, men förhoppningen är att min mor (som är grym på att klä om möbler) fixar den inom en hyfsat snar framtid. Den är gaaalet bekväm att sitta i.
/ Vardag /

Måndag i åtta bilder


Vid 10 ungefär var det dags att väcka Luven och gå på en morgonpromenad.


Någon timme senare tar jag på mig kläder för dagen. Här i min Ninavaara-klänning.

Runt lunch tittar han lite sådär kungligt och nonchalant på mig och vill ha en rejäl promenad på Vätterstranden, och det fick han!

Sova middag. ♥
 

Jag tar till vara på det härliga ljuset och beger mig ut för att uträtta lite ärenden. 

Bland annat hämtade jag ut två tavlor som jag vann på nätauktion i går. Jag har blivit oerhört intresserad av att ha bra konst hemma, sådant som jag gärna lägger ögonen på en stund. Surrealistiska tavlor är en genre som jag uppskattar väldigt mycket och just dessa två är av bröderna Erik och Axel Olson och är gjorda i slutet av 1960-talet.

Och så en kopp kaffe på det!