/ Gamla ting /

Avslappnat fix på semestern

 
Min andra semesterdag och jag varvar nytta med avslappnat pyssel. Jag har bland annat ägnat några timmar åt att sy två längder av ett underbart tyg som jag fyndat i andra hand för en tid sedan. Mitt drömskåp står nämligen ganska nära fönstret och för att skydda kläderna från att bli blekta har jag gått igenom mitt tygskåp efter något lämpligt att hänga innanför glasdörrarna.

Jag tycker att färgerna i det här tyget gifter sig så väl med det mörka träslaget!
Vad tycker ni?
/ Vardag /

Träff med andra Goldenvänner

I helgen var jag, Calle och Bulten på en träff för Golden Retrievers. Hundarna var alltifrån några månader gamla till uppemot tolv tretton år skulle jag tro. Jätterolig blandning!

Inledningsvis gick vi på en tipspromenad med Bulten och hans bror Hyland. De trivdes snabbt i varandras sällskap, såklart!
 
Bulten och Hyland är från en liten kull, varför de blev rejält bortskämda av sin mor med di. Så när de var pyttesmå ska de ha sett ut som tjocka små sälar (åh!) och behövde i ett senare skede gångträning.

I dag är de fortfarande två rejäla killar. Mycket att krama och hålla kär!

De är så himla lika! Bulten längst fram i bild och Hyland bak hos Calle. Endast färgen skiljer dem åt.

Efter tipspromenaden var det dags för några praktiska utmaningar. 
 
Men Bulten fattade inte vad han skulle göra framme vid hindret. Till slut valde han att krypa under pinnen, haha!
 
I ett vattenbad skulle Bulten plocka en eller samtliga bollar, men han valde i stället att släcka törsten. Noll poäng!

MEN, mina vänner, den onda cirkeln bröts när det var dags att spåra köttbullar. Bultens mage och nos ljuger aldrig! Full pott!
 
Träffen avslutades med uppvisningar och test av exempelvis agility, rallylydnad, spårning, apport och utställning. Jag testade sistnämnda en liten stund med Bulten, men jag tror inte att jag har tålamod för det. Calle är däremot sugen på att gå en spårningskurs med Bulten, så att vi kan hitta kantareller i skogen tillsammans!
/ Kläder & Stil /

Carl Johan De Geer och jag

 
Har en ”ny” klänning igen (no shit!) där Carl Johan De Geer ska vara designer bakom det underbara tyget. Förmodligen från år 1967. Bulten godkänner och ger en high five med sin enorma tass.