/ Foto - Övrigt /

En tur till Visingsö och borgen


Jag har nog glömt att nämna det, men just nu praktiserar jag på Destination Jönköping. Det är ett kommunalt bolag som arbetar med att marknadsföra Jönköping, Huskvarna och Gränna som destination och få fler att hitta hit. I ytterligare två veckor ska jag skapa spännande artiklar för deras hemsida och kommande turistbroschyr. I går for jag till Visingsö som ligger i Vättern!


Tog färjan över som faktiskt har en längre bit att åka än färjan mellan Helsingör och Helsingborg. Kan man inte tro!


Väl framme så stod en trevlig herre vid Visingsborgs slottsruin och väntade på mig. Han var min guide och informationskälla för en timme.


Det är så himla fint på Visingsö! Rekommenderar verkligen alla att ta sig tid för ett besök om man är i krokarna. Här kan man bland annat cykla runt på ön med en tandemcykel, ha picknick i det gröna och äta gravad lax vid sjökanten. 


Vi hann även besöka Brahekyrkan som var kungarnas kyrka. Den är inte mycket för världen utvändigt, men på insidan gömmer sig en riktig skatt. Målningarna är fantastiska och så finns det såklart mycket annat spännande att se.

Men en timme går hiskeligt fort när man har roligt, så det var bara att ta färjan tillbaka till Gränna. I morgon ska jag besöka en lokal gruva som har mängder av fladdermöss. Ih!
#1 / / Murmur:

👏👏👏👏❤️❤️❤️

#2 / / Linda:

Man blir nästan gråtfärdig så vackert det är! Jag har tyvärr inte haft möjligheten att besöka visingsö, men vad vackert det är och vilken underbar kyrka! :)

Kram från Linda i Rönninge

#3 / / Sandra:

Ååh så härligt! Vill verkligen dit jag med ju :)