/ Gamla ting /

Loppmarknad i älskade Tyrolen


Jag var som sagt på en loppmarknad i helgen med delar av min familj. Det var i Tyrolen, ett gammalt nöjespalats som man väckt till liv. Det är alldeles magiskt där och ser ut lite såhär. Hittade bland annat mer tyg föreställande Dunderklumpen och andra från samma barnserie. Jag har aldrig tittat på det faktiskt, men tycker så mycket om hur karaktärerna ser ut och de klara färgerna. Det gröna hade jag sedan tidigare.


Omkring 1960-talet hade Twiggy ett eget klädmärke och jag hittade en ärtig liten klänning för någon tjej som är mindre än mig själv. Så den kommer att säljas i retrogruppen på Facebook framöver.


Calle tycker inte att det är roligt att gå på loppisar, men lägger gärna beställningar. Den här gången ville han ha en kaffe/te-kanna som visslar så fint när det kokar. Så det fick han av mig!

På en vägloppis under hemresan fyndade jag två tallrikar från Rörstrand. Jag har detta motivet på en assiett sedan tidigare och det är sällan jag hittar dem. 
 
Och i en proppfylld ladugård med antika överpriser och gammalt bråte fann jag den här kakaoburken. En sådan äldre variant har jag önskat mig ett tag.
/ Kläder & Stil /

Fullkomligt galen


(OBS, animation)

I helgen ska jag till årets första ordentliga loppmarknad.
Det är så härligt att den ”säsongen” drar igång igen. Jag hoppas på en del fynd, gärna kläder från 1950 fram till 1970-talet, såklart! Återkommer...
Vad ska ni göra i helgen?

Har för övrigt märkt att jag i princip förlorar en följare på Bloglovin varje gång jag gör en uppdatering, medan antalet ligger stadigt då jag inte uppdaterar. Vad betyder detta? 
/ Vardag /

Ett svalkande dopp