/ Foto - Miljö /

Dag tre i Istanbul

 
Den tredje och sista dagen inledde vi med ett tidigt besök på ett turkiskt hamam bad, nämligen Cemberlitas Hamami. Där ser det ut lite såhär, men jag tog ingen egen bild då jag antog att det var fotoförbud. Jag bad om en kroppsskrubbning, vilket innebär att jag la mig raklång på den där stenhällen (i ett rum som för övrigt är som en  ångande bastu). Efter en stund kom en småmullig turkisk kvinna in och småsjöng medan hon började skrubba mig med en speciell skrubbvante. Det var massa lödder och hon daskade till mig på rumpan när det var dags att byta sida. Sedan shampoonerade hon mitt hår och hällde fat med vatten över mig i omgångar. Det var det mäktigaste jag fick uppleva under hela resan. Efter detta åkte jag och Calle båt över till den asiatiska sidan där vi tog en återhämtande fika. Vi besökte det arkeologiska museet, jag åhh-aade mig över en ensam kattunge, vi möttes av åtskilliga vimplar inför det stora valet i Turkiet och avslutade vår resa på en av Istanbuls bästa fiskrestauranger.
/ Foto - Övrigt /

Smärtsamma skrik

 
Ännu en spännande arbetsvecka är över. Älskar verkligen mitt jobb, alla människor jag får träffa och så mycket jag får lära mig. Just den här veckan har jag bland annat närvarat vid en samarbetsövning mellan polis, ambulans och räddningstjänst. Då tog jag den här bilden, vilken hamnade på tidningens framsida sedan! Roligt! Detta är alltså inte på riktigt, så ni inte tar illa vid er.
 
One picture from my week at work. It is just an exercise, so don't worry! She is not really hurt.
/ Foto - Miljö /

Dag två i Istanbul

 
Wow! Tack så hjärtligt för alla era fina kommentarer på förra inlägget! Jag blir så himla glad! Här är ett gäng bilder från andra dagen i Istanbul. Då stötte vi på flera herrelösa hundar, rörde oss kring Blå moskén och Hagia Sophia och vandrade till den härliga Egyptiska marknaden med kryddor, te och tvålar, samt Grand Bazaar. Lägg märke till bilden på turkarna som hukar sig inne i Grand Bazaar, dricker turkiskt te och samtalar med en polisman. Förutom detta kollade vi in Topkapi Palace och den underjordiska Basilica Cistern. En fullspäckad dag!