/ Gamla ting /

Jag har köpt en stol

I veckan stannade jag till på Myrorna här i Jönköping. Där fanns något som fick mitt hjärta att slå extra hårt och snabbt.
 

Jag gick upp för trappan till deras övervåning och det första mina ögon skådade var en fantastisk träfot. 


Under den står det ”Praktiska redskap AB Moheda”. Någon som vet något om det?

Så aaaaatt... Jag köpte den helt enkelt. Kunde inte motstå. Någon gång när jag har tid och lust (och med lite hjälp från min duktiga mor), så ska jag klä om den är tanken. Den tyska Arnold affischen är köpt på Berlins stora loppis i Mauerpark, om någon skulle undra.
 
My new chair that I have by my desk.
/ Gamla ting /

En torsdagshistoria

Nu ska jag berätta historien bakom den här lampan som jag köpte i somras. Jag har ställt en vanlig kortlek bredvid den, så att ni får en uppfattning om hur stor och maffig den faktiskt är!


Hur som haver. I somras var jag på en stor idrottsföreningsloppis och skulle göra ett reportage om det hela till måndagstidningen. Loppisen var avspärrad med plastband och det där härliga loppispirret hängde i den varma sommarluften. Innan startskottet spejade jag ut över möbler, lådor, porslin och mattor. Och bland alla lampor såg jag något väldigt starkt lysande orange. ”Den ska jag hålla koll på”, tänkte jag för mig själv, medan jag gjorde min kamera beredd.


Beredd på att fota alla loppistokiga som sekunder senare rusade in på området efter att ha slitet sönder bandet som stod mellan dem och fynden. Jag fotade. Fotade fotade och fotade, samtidigt som jag själv sprang mot lamporna. Jag såg hur flera andra rusade åt mitt håll och jag tänkte ”nej nej nej, ni får inte ta den för mig!!”. Väl framme bland havet av lampor, ljusstakar och skärmar hörde jag hur tre fyra stycken höll budgivning med en av de ansvariga. Till min lättnad såg jag att det var en vanlig kristallkrona, fin, men inte det som jag ville ha. Jag sträckte mig mot den orangefärgade lampskärmen som jag spanat in. Tog ett stadigt grepp om foten, som till min förvåning, var tung och välgjord. 

Flämtande av mitt språng, i kombination med värmen, stapplade jag fram till mannen som nyss höll budgivning. Med kameran hängandes över axeln och anteckningsblocket synligt från klänningens ytterficka frågade jag honom vad han skulle ha för den. Han synade den i exakt tre sekunder och svarade: ”Vi kan säga 40.” Glad i hågen räckte jag över två skrynkliga tjugolappar och traskade tillbaka till bilen för att lasta av mig. Längst med den grusade vägen upptäckte jag att den var märkt med Kosta Sweden i botten. Vilken materiell lycka.
 
One small story about finding a lamp.
/ Vardag /

En sådan där lördag då man bara andas


 
Jag har haft en jättesoft dag, precis vad jag ville ha. Jag har gått på loppis och fyndat jättefina kläder och skor för en liten summa pengar. Handlat färsk lax på torget (som snart ska avnjutas med Calles egna pommesfrites, nomnom). Och så har jag strosat i lägenheten med en kopp kaffe, medan jag sjungit ikapp med Kurt Cobain som snurrat i vinylspelaren. Hur har er lördag varit?
 
 My saturday in seven pictures!