/ Vardag /

Lets go and see the countryside. Honk the horn and laugh out loud.


Min förra bil var puman och rallybilen Black Betty från 1966. Men tyvärr drack hon för mycket bensin.


Så nu glider jag runt i den här från samma år. En riktig skönhet som lugnt susar fram på vägarna!
Min loppisvän i sommar som jag kan sova i om så behövs. Som jag kan fylla med gamla resväskor och åka på äventyr med. Vad ska jag kalla honom/henne?


The black car I named Black Betty, but I had to get rid of her for drinking to much gasoline. Now I have the red one instead, from the late 60's. In the summer it will be so lovely to drive while I pass the flea markets in Sweden.
What shall I call him/her?

/

Film recension - Blue Valentine

Skådespelare: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Ben Shenkman
m.fl.
Utgivningsår: 2010
Längd: 114 min
Genre: Drama, Romantik från USA

Om filmen i korta drag:
En historia om vunnen och förlorad kärlek berättad i tillbakablickar och i nutid. De många romantiska minnena gör att Dean och Cindy tillbringar en kväll där de gemensamt försöker rädda sitt äktenskap.

Så tycker jag:
Åh, så otroligt hjärtskärande och miserabel den här filmen är. Sedan jag såg den här för någon vecka sedan eller två, så har jag tänkt på den här filmen jättemycket. På hur fantastiskt Ryan och Michelle spelar mot varandra, då man hela tiden kan sätta sig in i bådas situationer och känna för karaktärerna. Hur varje litet minspel, varje litet utbrott kan leverera så extremt mycket känslor. För när man har sett den här filmen så lämnas man inte orörd. Ångesten, förtvivlandet och vemodet brusar upp likt en omskakad Coca-Cola. Och faktum är att man känner sig smått våldtagen inifrån av de starka känslorna som förmedlas då en tanke går på högvarv i huvudet: "är kärleken verkligen såhär hemsk?". Fantastisk film som skildrar den bittra vardagen av ett misslyckat pars liv. Där underbart romantiska scener från den flörtiga starten blandas med nutidens vrede och hopplöshet. Snygga klippningar och foto som för budskapet ända fram till soffan du sitter i. Jag är tagen. Fullkomligt.


Betyg:
Trots att det är nära en femma, på grund av hur lätt filmen påverkade mig, så ger jag den fyra fiskar av fem. Fantastiska skådespelar insatser där fotot och dess klippningar får ångesten och den förtvivlade livshistorien att sätta ett permanent avtryck i huvudet på dig. Vilken skildring!
/ Kläder & Stil /

Tänkte bara visa er en sak

Egentligen så ville jag visa er några bilder från Nostalgiklubben som vi hade i torsdags. Men efter att ha redigerat de bilderna i nästan 4 timmar så orkade jag inte med dem, utan visar er istället ett fynd jag gjorde idag. Så tar vi de andra bilderna från kvällen en annan dag. Plus en filmrecension, och kanske om jag vågar, så ska jag lägga upp ett youtubeklipp på min lilla musikalitet som finns kvar. Kommer nu ha några meningar på engelska i fortsättningen i varje inlägg, då jag fick en efterfrågan på det. Så ni vet. Here it goes:
I wanted to show some pictures from the club that me and some friends had on thursday, but I got really tired of them and wanted show this dress that i bought in a secondhand shop instead. If you want to translate all my texts, you may use Google translater in my blog menu. Or, I will make some sentenses like this in every blogpost for those who can't read swedish. Thank you Trabi, for letting me know!