/ Vardag /

Redigering av bilder...Sitter och redigerar bilder för skolans tidning.
Jag tycker det rätt svårt att veta på vilket sätt jag ska redigera faktiskt.
För det finns ju så otroligt många sätt att göra det på.
Men jag hoppas att det kommer att bli bra.
Samtidigt måste man göra ett bra urval av alla bilder som togs.
Bara det är en utmaning. Men som man säger.
"Kill your darlings."

Den här veckan kommer bli rätt hård .
Kören börjar igen. Alla bilder ska bli färdiga för tidningen.
Grupparbeten ska vara igång och samtidigt bli färdiga.
Sen ska man hinna planera ett radioprogram.
Ett helt jäkla manus ska skrivas.
Urk.

Ciao
/

Film recension - PandorumSkådespelare: Ben Foster, Dennis Quaid, Cam Gigandet, Yangzom Brauen, Niels-Bruno Schmidt m.fl.
Utgivningsår: 2009
Längd: 108 min 
Genre: Science Fiction, Skräck, Thriller från USA

Om filmen i korta drag:
Två astronauter vaknar till liv ombord på en rymdfärja. Det är kolsvart, de är desorienterade, och det enda ljud som hörs är ett gnisslande från rymdfärjans inre. Astronauterna minns ingenting, vilka är de och vilket är deras uppdrag? Den enda vägen ut är genom en trång och mörk passage. När Bower kryper in i passagen inser han att de inte är ensamma ombord. Sakta avslöjas farkostens skrämmande och dödliga hemligheter.

Så tycker jag:
Ooo här förs tankarna tillbaka till de kära Alien filmerna som är dunder-mega-super-kanon-bra! Men de kan vi prata om någon annan gång! Pandorum är en film som fått både ros och ris. Mycket ris faktiskt, vilket jag inte kan förstå. Å andra sidan är riset från svenskar, och vi vet ju hur de kan reagera på sånt här. "Men guuuuud vad ologiskt". Det är film! Film ska vara såhär! Gastkramande, ryslig, mörk och spännande. Jag gillar't! Förutom att det rör ihop sig likt en kycklinggryta på slutet, så är det en riktigt bra science-fiction film. Uppbyggnaden är klockren. Att inte få veta ett skvatt. Att få börja på ruta noll tillsammans med de i filmen...

... Gemenskap. Sånt gillar vi.

Betyg:
Science-Fiction då den är som bäst. Nästan iaf. Mörk, mystisk, smygande läskigt. Grym uppbyggnad, bra skådespeleri och sjysst miljö. Bänka upp er framför TV:n och njut.
/ Foto - Självporträtt /

Miss. Red Afro


Klicka på bilden för större version, eller här